SOLLICITEREN

Solliciteer vandaag nog om vanaf 1 januari 2021 in opleiding te komen tot sportarts!

 

Om iedere sportarts in opleiding uitzicht te kunnen bieden op een passende arbeidsplaats, is het aantal opleidingsplaatsen voor sportartsen beperkt tot zeven per jaar.

Tijdens een sollicitatieprocedure wordt bepaald wie tot de opleiding wordt toegelaten. De opleidingen zijn onderverdeeld in negen opleidingsregio’s. Iedere opleidingsregio heeft een eigen opleidingsbeleid (lokaal opleidingsplan/LOP) dat gebaseerd is op het landelijke opleidingsplan Sportgeneeskunde. Dit is te raadplegen via http://www.sportartsworden.nl/opleiding.

 

De procedure bestaat uit een schriftelijke sollicitatie gericht aan de Stichting Beroepsopleiding tot Sportarts (SBOS), gevolgd door sollicitatiegesprekken met sollicitatiecommissies van de opleidingsregio’s.

De sollicitatieprocedure staat open voor bevoegde artsen in Nederland met een goede beheersing van de Nederlandse taal, die bovenal gemotiveerd en enthousiast over het vak zijn.

 

De sollicitatieprocedure start in mei en de eerste ronde sollicitatiegesprekken vindt plaats in de maand oktober.

Uw sollicitatie dient uiterlijk 24 september a.s. in het bezit van de SBOS te zijn. 

Geïnteresseerd in hoe de dag van een

sportarts eruit ziet?

Sportarts Suzanne Huurman neemt je mee op haar

dag in de kliniek (TopSupport St. Anna Ziekenhuis) 

en bij de sportclub (PSV Eindhoven)

Criteria kandidaten

  • Aantoonbare motivatie en enthousiasme om sportarts te worden.

  • Sollicitanten die een keuzecoschap Sportgeneeskunde hebben gedaan en/of agnio-ervaring in de sportgeneeskunde hebben, hebben een pré. Dit geldt ook voor sollicitanten die onderzoek op het terrein van de sportgeneeskunde hebben verricht.

  • Wat betreft de overige criteria, die overigens niet exact te formuleren zijn, kan men denken aan de volgende eigenschappen en vaardigheden: intellectuele vaardigheid, communicatieve en sociale vaardigheid, verbale vaardigheid, manuele vaardigheid, goede balans tussen praktische en wetenschappelijke oriëntatie, vaardigheid te kunnen functioneren in een complexe organisatie, zelfstandigheid, creativiteit, doortastendheid, proactieve houding, stressbestendigheid, algemene houding.

STICHTING BEROEPSOPLEIDING TOT SPORTARTS (SBOS)

CONTACT

SNEL NAAR

Sportartsworden.nl is een initiatief van de SBOS.
De SBOS regelt alle organisatorische zaken met betrekking tot het opleiden van aios-Sportgeneeskunde. De SBOS zorgt voor de werving van sollicitanten voor de opleiding tot sportarts en het uitvoeren van de sollicitatieprocedure. 
Ga naar SBOS organisatie.
Privacybeleid Sportartsworden.nl

Telefoon 030-2252290

sbos@sportgeneeskunde.com

Bezoekadres:

Professor Bronkhorstlaan 26  Bilthoven

Privacystatement