top of page

SOLLICITEREN

Sollicitatieprocedure opleiding tot sportarts

Om iedere sportarts in opleiding uitzicht te kunnen bieden op een mogelijke passende arbeidsplaats, is het aantal opleidingsplaatsen momenteel beperkt tot 7 per jaar.

Middels een sollicitatieprocedure wordt bepaald wie tot de opleiding wordt toegelaten. In Nederland zijn er op dit moment tien opleidingsplaatsen. Iedere opleidingsplaats heeft een eigen lokaal opleidingsbeleid welke is gebaseerd op het landelijk opleidingsplan Sportgeneeskunde.  

 

De procedure bestaat uit een schriftelijke sollicitatie gericht aan de Stichting Beroepsopleiding tot Sportarts (SBOS), gevolgd door sollicitatiegesprekken met sollicitatiecommissies van de opleidingsregio’s.

De sollicitatieprocedure staat open voor bevoegde artsen in Nederland met een goede beheersing van de Nederlandse taal, die bovenal gemotiveerd en enthousiast over het vak zijn.

 

De sollicitatieprocedure start in mei 2023 en de eerste ronde sollicitatiegesprekken vindt plaats in de maand oktober. Meer informatie volgt in mei 2023.

 

Het combineren van de opleiding met een promotietraject behoort tot de mogelijkheden. Klik hier voor meer informatie over deze zgn. ‘agiko-constructie’.

Sportarts Suzanne Huurman werkzaam in het Antonius Ziekenhuis in Nieuwegein. Ook is zij werkzaam bij Real Madrid. Hoe haar werkdag eruit ziet in het ziekenhuis, zie je in deze video!

bottom of page